Russian President Vladimir Putin, right, shakes hands with Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic in the Novo-Ogaryovo residence, outside Moscow, Russia, Tuesday, July 8, 2014. (AP Photo/ Max Shipenkov, pool)MAX SHIPENKOV - Ap
StoryEditor
demant

Vučić danima najavljuje razgovor s Putinom, iz Kremlja poručili: ‘Nema planiranih razgovora u rasporedu‘

Piše desk  /  24.05.2022., 20:02h

Zasad nije planiran razgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako prenosi ruska državna agencija RIA Novosti, Peskov je izjavio da do razgovora može doći ako bude potrebe.

"Zasad nema planiranih razgovora u rasporedu u narednim danima, ali to ne znači da takav razgovor ne može biti organiziran vrlo brzo. Znate da su kontakti s Beogradom naš prioritet, oni su naši saveznici i prijateljska zemlja, pa će razgovor biti održan ako bude potrebe", rekao je Peskov.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da će ovaj tjedan razgovarati s Putinom i da nije siguran što će ga Putin pitati, ali da "zna što će on njega pitati", podsjeća Nova.rs.

"Ne mogu znati što će Putin mene pitati, ali znam što ću ja njega pitati. Za mene su tri pitanja, odnosno tri stvari ključne – količine plina, cijena plina i sigurnost snabdijevanja".

Dnevnik.ba

05. prosinac 2023 07:42