StoryEditor

Vučić: Danas veliki dan za građane Srbije i BiH

Piše D  /  08.10.2019., 03:10h

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zahvalio se danas članovima Predsjedništva BiH i lideru Turske Recep Tayyip Erdoganu na sudjelovanju u trilateralnom samitu.

- Posebno sam zahvalan Turskoj zbog njihove stabilizirajuće uloge na Balkanu. To je važno i za godine koje su pred nama - rekao je Vučić, prenosi Dnevni avaz.

Kazao je da je danas veliki dan za građane Srbije i BiH.

- Nakon dugo vremena, danas smo se svi usuglasili i u Srbiji i u BiH oko ovih projekata. Kao da je ranije postojala neka nevidljiva ruka koja nije dozvolila da se grade komunikacijske veze između dvije zemlje.

Naglasio je da će autoput Beograd-Sarajevo biti izuzetno važan kada je u pitanju trgovinska razmjena između BiH i Srbije.

- Svi ovi projekti će da povežu ljude. Tada ljudi žele da razmišljaju o boljem životu, umjesto da se svađaju. Autoputem ćemo spojiti Srbe iz Beograda sa Srbima u Gacku, Nevesinju, ali i Bošnjake iz Novog Pazara sa Bošnjacima iz Sarajeva. Imali bi bolju komunikaciju, a laganom vožnjom od Beograda do Sarajeva bi stizali za tri sata - kazao je Vučić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:29