StoryEditor
predsjednik srbije

Vučić: Bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob

Piše desk  /  20.09.2022., 21:48h

Za nas, male, ne postoje lijepe i lake vijesti i očekujem da sve što budemo vidjeli je daljnje kompliciranje donosa između Zapada, Rusije i Kine", dodao je Vučić.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres poručio je svjetskim vođama koji su došli na 77. sjednicu Generalne skupštine UN-a da su države "zarobljene u ogromnoj globalnoj disfunkciji" i da nisu spremne suočiti se s vodećim izazovima koji prijete budućnosti čovječanstva i sudbini planeta.  Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je da je situacija još gora od toga kako ju je opisao šef UN-a.

"Mislim da realne prognoze moraju biti još mračnije od onoga što je rekao Guterres. Za nas je pozicija još teža jer UN igra slabiju ulogu u svijetu, velike sile su preuzele sve na sebe. Dakle, danas je najveći skup ovdje, preko 150 šefova država, premijera, što znači da ljudi traže nadu. Bezbroj je kriza u svakom dijelu svijeta, svakako teška slika za sve nas", rekao je predsjednik Srbije, prenosi Blic.

Vučić je ustvrdio da nije teško pogoditi što će u svojem govoru reći ruski predsjednik Vladimir Putin. "Pretpostavljam da se iz faze specijalne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i pitanje je gdje su granice. Bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob kakav nismo imali od Drugog svjetskog rata. No na nama je da građanima pružimo sigurnost. Za nas, male, ne postoje lijepe i lake vijesti i očekujem da sve što budemo vidjeli je daljnje kompliciranje donosa između Zapada, Rusije i Kine", dodao je Vučić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:51