StoryEditor
sastavljanje vlade

Vučemilović potvrdila da je razgovarala s Plenkovićem: "Svi mi sa svima razgovaramo i to nije nikakav krimen"

Piše desk  /  01.05.2024., 14:26h

Nakon što je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak rekao da je razgovarao sa zastupnicom Hrvatskih suverenista Vesnom Vučemilović, novinare je zanimalo o čemu su točno razgovarali.

"U stranci su nam zabranili davanje izjave za medije. Točnije, da budem skroz precizna, predsjednik stranke Marijan Pavliček nije nam zabranio, nego nas je zamolio da se do daljnjega suzdržavamo od izjava za medije. I ja ću to poštovati. Uostalom, ionako vam ne bih prepričavala svoje razgovore. Svi mi sa svima razgovaramo i to nije nikakav krimen", rekla je izabrana zastupnica Vučemilović za Jutarnji. 

Plenkovića su prije toga novinari pitali postoji li dogovor sa zastupnicom Vučemilović. "Postoji ono što ona ima, a to je saborski mandat koji je neopoziv. Vrlo je važno da imamo na umu to da svatko tko je dobio povjerenje hrvatskih građana da ih zastupa u Saboru može raditi sa svojim mandatom ono što politički smatra da treba .... Ja cijenim to što je ona rekla", poručio je Plenković.

Podsjetimo, Vučemilović je nedavno na društvenim mrežama poručila kako nikad neće dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo te dodala da nije sklona ostanku stranke u opoziciji ako Domovinski pokret postane dio nove saborske većine. "Ne dopuštam nikome da u moje ime pregovara s onima koji su napustili sabornicu kad se donosila odluka o hrvatskoj neovisnosti", napisala je.

‘Nikad za savez sa SDP-om i Možemo‘

Tu nije stala. "Ne dopuštam nikome da izborne gubitnike pokuša pretvoriti u izborne pobjednike. Ne dopuštam nikome da u moje ime sklapa protuprirodne saveze koji predstavljaju izdaju birača. Ne dopuštam nikome da me zbog takvog stava proglašava žetonom ili izdajnikom. Nikad, ali baš nikad neću dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo", poručila je.

Naime, Predsjedništvo Hrvatskih suverenista prije toga je održalo sjednicu na kojoj je odlučeno da stranka neće sudjelovati ni u vladi ni u saborskoj većini predvođenoj HDZ-om, a Pavliček je kazao da bi izdaja birača bila upravo suradnja s vladajućom strankom. "Nikad u životu nismo bili žetoni niti ćemo to ikad biti. Svaka druga odluka bila bi suluda, svjesni smo toga da smo ušli u Hrvatski sabor na antikorupcijskoj platformi zajedno s Mostom i Nezavisnom listom mladih", rekao je Pavliček na konferenciji za medije.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 11:44