StoryEditor
bivša glavna tužiteljica

VTSV ocijenio rad Gordane Tadić za godinu u kojoj ju je smijenio: Dobro obavlja posao glavne tužiteljice

Piše desk  /  21.04.2022., 22:07h
Tužiteljica Bosne i Hercegovine Gordana Tadić objavila je materijalni dokaz kojim je Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH potvrdio da je dobro obavljala funkciju glavnog državnog tužitelja.

Tadić je na svom Facebook profilu objavila ocjenu rada za prošlu godinu, koju je potpisao predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija, a u kojoj je navedeno da dobro obavlja posao glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH.

Ona je napisala da se ocjena rada odnosi na godinu u kojoj je i smijenjena s funkcije glavne tužiteljice BiH.

“Ocjena rada VSTS-a za 2021. godinu u kojoj sam i smijenjena. Dobro obavlja svoj posao glavnog tužitelja, iako nakon 20. listopada 2021. godine i mog odlaska s pozicije glavne tužiteljice nisu završene sve planirane aktivnosti”, napisala je Tadić u komentaru objave i dodala da je ponosna.

Upitala je “da li je netko drugi mjerodavan osim VSTV-a da ocjenjuje moj rad ili rad bilo kojeg nositelja pravosudne funkcije”.

Bivša glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić smijenjena je s te pozicije odlukom disciplinske komisije VSTV-a navodno zbog “nemara ili nepažnji” pri vršenju službenih dužnosti.

Američke vlasti stavile su je zajedno s članovima njene obitelji na listu sankcija i zabranjen im je ulazak u tu državu, podsjeća N1.

Ona je na poziciju glavne tužiteljice imenovana u siječnju 2016. godine nakon suspenzije tužitelja Gorana Salihovića.

Gordana Tadiće trenutno radi kao tužitelj Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 12:40