StoryEditor

Vrijednosti Herceg Bosne Hrvatima su danas bitnije nego ikad prije

Piše D  /  18.11.2018., 01:11h

Obljetnicu osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne komentirao je za Dnevnik.ba Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja u vladi Županije Zapadnohercegovačke.

Kako je Begić rekao za Dnevnik.ba, u vrijeme osnivanja Herceg Bosne on je nosio pušku, odnosno bio dijelom osnivanja dobrovoljačkih postrojbi hrvatskog naroda, a istaknuo je da su vrijednosti Herceg Bosne Hrvatima danas bitnije nego ikad prije.

"U to vrijeme mi smo nosili puške na terenu, bolje je da pitate nekoga od osnivača detaljnije o tomu. Kad kažem da smo nosili puške, mislim na ustrojavanje dobrovoljačkih postrojbi hrvatskog naroda jer je u to vrijeme Domovinski rat uvelike bio počeo", rekao je Begić.

Dodao je i da je Herceg Bosna bila i ostala težnja hrvatskog naroda u BiH.

"Ono što mogu kazati jest to da je Herceg Bosna bila i ostala težnja hrvatskog naroda u BiH za ravnopravnost u svakom smislu s druga dva naroda", rekao je.

Begić je upozorio i na bošnjačku politiku danas te istaknuo da su vrijednosti Herceg Bosne zbog toga i danas bitne.

"Danas je Herceg Bosna simbol te ravnopravnosti i s obzirom na sve ono što nam bošnjačka politika priprema i radi, vrijednosti Herceg Bosne Hrvatima su danas bitnije nego ikad prije", rekao je Begić.

I. Crnjac/ Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:13