StoryEditor
HNŽ

Vrhovni sud donio presudu u korist Ilije Lasića: Ministar Faladžić je nezakonito obustavljao isplatu plaća bivšem ravnatelju MUP-a HNŽ

Piše DESK  /  13.01.2022., 12:27h
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine presudio u korist Ilije Lasića, bivšeg ravnatelja/komesara MUP-a HNŽ-a, kojem je ministar financija Adnan Faladžić samoinicijativno i nezakonito obustavljao isplaćivati plaće.

Brojni sarajevski mediji su prikazivali Iliju Lasića '' nelegalnim komesarom'' i ''volonterom'', međutim, prema saznanju Dnevnik.ba, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine, Županijski sud u Mostaru i Općinski sud u Mostaru su utvrdili da je Ilija Lasić bio legalan komesar/ravnatelj MUP-a HNŽ-a  i tu funkciju je obavljao u skladu sa zakonom.

Građani Hercegovačko–neretvanske županije će zbog nepromišljenog i nezakonitog postupanja ministra financija  Adnana Faladžića platiti desetine tisuća konvertibilnih maraka kamate Iliji Lasiću, a ukupna potraživanja su navodno preko 70.000,00 KM.

image

Presuda Vrhovnog suda u predmetu Ilije Lasića

DNEVNIK.BA -

Naš portal je ukazivao i ranije na nezakonita postupanja prema gosp. Iliju Lasiću, a što se sve potvrdilo presudom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine u vijeću sastavljenom od sudija Amire Sadović, Enise Bilajac i Emine Hulusnije.

Dnevnik.ba

23. svibanj 2022 08:09