StoryEditor

Vratar koji je Hrvatsku zavio u crno u kritičnom stanju zbog koronavirusa

Piše D  /  31.03.2020., 10:03h

Naime, 46-godišnji Recber, koji je rekorder po broju nastupa za tursku nogometnu reprezentaciju, hospitaliziran je prije dva dana, a stanje mu se sada rapidno pogoršalo, prenose Sportske novosti.

"Prvo je sve bilo pod kontrolom, a sada smo u šoku koliko se brzo razvijaju simptomi bolesti", napisala je Isil na svom Instagram profilu, dodajući da su i ona i njezino dvoje djece negativini na koronavirus.

Međutim, turski mediji pišu da je upravo supruga nakon povratka iz SAD-a zarazila slavnog vratara, jer navodno nije poštivala pravilo o dvotjednoj izolaciji. Zbog toga je ovih na meti kritika i medija i navijača.

Turska strepi nad životom omiljenog vratara kojeg bolno dobro pamti i nogometna Hrvatska. Osim što je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju, Rustu je bio sudionik i nekih od najvećih uspjeha njihove elitne vrste. Bio je prvi golman reprezentacije na Svjetskoom prvenstvu 2002. kad je Turska osvojila broncu, a nastupio je i na Europskom prvenstvu 1996. godine.

Hrvati ga posebno pamte po kobnoj 2008. godini, kada je u četvrtfinalu Europskog prvenstva obranio jedanaesterac Mladenu Petriću i sudjelovao u izbacivanju Hrvatske u jednoj od najvećih nogometnih drama uopće.

U Turskoj je do danas zabilježeno 10.827 slučajeva zaraze koronavirusom te 168 smrtnih slučajeva.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:38