StoryEditor

Vraćen dnevnik ratnog zločinca iz Konjica Miralema Macića

Piše D  /  12.12.2017., 10:12h

Amarildo Gutić, sarajevski novinar, u pratnji odvjetnika Dušana Tomića, vratio je, u utorak, u Tužiteljstvu BiH, dnevnik Miralema Macića Mace, osuđenog ratnog zločinca iz Konjica, koji je opisao svoju i ulogu ostalih Bošnjaka, posebno nedavno uhićenih 13, u zločinima nad Srbima u tom gradu na početku rata u BiH.

Dnevnik je, kako kaže Tomić, sada u sigurnim rukama postupajućeg tužitelja za zločine u Konjicu, Stanka Blagića, koji je, za razliku od ostalih kolega koji su se bavili ovim predmetom, imao snage, volje i znanja procesuirati osumnjičene Bošnjake, za niz svirepih zločina nad Srbima, koji su, u ovom dijelu BiH, i riječju i djelom, doživjeli genocid“

Dodaje da nije ni čudo što je nekima odgovaralo što nema originala dnevnika, jer je u njemu sve autentično, prenosi Srna.

- Kao pravni zastupnik obitelji već sam spremio i uskoro ću tužitelju da predam i dokumenta koja svjedoče tko je kakvu ulogu imao u tom mračnom vremenu u Konjicu, tko je napredovao, kako i zašto. Varaju se oni koji misle da ih funkcije mogu zaštititi, a da je tako svjedoči i uhićenje vojnog bh. atašea u Nizozemskoj, po nalogu Županijskog tužiteljstva hercegovačko-neretvanske županije zbog ratnih zločina nad Srbima. Dosta je više da odgovaraju samo "sitne ribe", a da se za one krupne prave kojekakve sramne pogodbe - istakao je Tomić.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:55