StoryEditor

Vozio u suprotnom smjeru i kamionom ubio sedam motociklista

Piše D  /  23.06.2019., 10:06h

Sedam motociklista je poginulo, a troje je ozlijeđeno u sudaru s kamionetom koji se kretao u suprotnom smjeru na autocesti u američkoj saveznoj državi New Hampshire, javlja CNN. Za volanom kamioneta bio je 23-godišnji Volodoymyr Zhukovskyy. On je u nesreći lakše ozlijeđen.

“Vlasti su primile poziv u petak oko 18.30 sati o prometnoj nesreći na autocesti 2 u Randolphu”, rekao je kapetan državne policije New Hampshirea Chris Vetter. Iz policije su dodali kako je kamionet putovao u smjeru zapada, a skupina motociklista prema istoku.

Na mjestu događaja poginulo je sedam osoba, a tri su odvedene u bolnicu. Vetter nije odgovorio na pitanja o stanju ozlijeđenih ili identitetu žrtava. Policijski timovi za analizu i rekonstrukciju prometnih nesreća istražuju okolnosti nesreće i nastavit će očevid preko noći zajedno s lokalnom policijom i Uredom okružnog odvjetništva okruga Coos.

Motocikli razbacani po cesti

“Autocesta 2 bit će zatvorena dugo vremena. Mjesto nesreće je prilično veliko i treba obaviti mnogo posla”, rekao je Vetter i dodao: “Ne znam jesam li ikada vidio nesreću s tolikim brojem poginulih. Bila je to prilično velika nesreća.”

Miranda Thompson nalazila se u jednom od automobila u blizini mjesta nesreće. Posvjedočila je kako je vidjela “motocikle razbacane posvuda po cesti”.

“Vidjeli smo kako ljudi zovu pomoć telefonom i kao izgubljeni hodaju amo-tamo. Svi su izašli iz automobila i pokušali pomoći, nosili su pokrivače i komplete prve pomoći. Svi su pohrlili pomoći”, rekla je Thompson.

Guverner savezne države New Hampshire Chris Sununu izrazio je sućut na Twitteru: “Naše misli i molitve su sa žrtvama, njihovim obiteljima i onima koji su prvi reagirali na poziv. Državni dužnosnici su na licu mjesta i pomažu u razvoju situacije”, napisao je.

Nije poznat razlog zbog kojeg je vozač prešao na suprotnu stranu autoceste.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:12