StoryEditor

Vozačica busa koja je dirnula svijet: ‘Nisu mi ni zahvalili...‘

Piše D  /  12.01.2019., 11:01h

Svi američki i brojni svjetski mediji u petak su pisali o Ireni Ivić, Srpkinji koja u Milwaukeeju vozi autobus i koja je od smrzavanja spasila osmomjesečnu djevojčicu, prenosi 24.sata

Snimka Irenine brze reakcije na prizor djevojčice koji nogostupom tumara u vrlo malo odjeće unatoč prosinačkoj hladnoći, razgalila je srca milijuna Amerikanaca i ljudi diljem svijeta, o čemu smo i pisali. 

Vozačica autobusa iz Prokuplja djevojčicu je spasila i do dolaska svih hitnih službi ugrijala 22. prosinca, a video njene reakcije tek je jučer počeo obilaziti svijet. 

U susjednoj Srbiji vrlo su ponosni na sada svjetski poznatu vozačicu autobusa, a Blic je s njom napravio i veliki intervju. 

- To je bilo jutro, vozila sam i na drugoj strani ulice vidjela malo dijete kako trči. Odmah sam zaustavila autobus. Znate, u blizini tog mjesta je i autoput. Morala sam zaustaviti vozilo. Moj cilj je bio samo da zgrabim dijete i da ga sklonim, prisjetila se tog hladnog prosinačkog dana Irena Ivić. 

- Znate, pogodilo me je, baš sam se zbunila. Jedna putnica je prišla i dala mi jaknu. Imala sam svoju, bila mi je na sjedištu, ali vjerujte uopće se nisam sjetila, dodajući da se djevojčica ubrzo smirila kada ju je uvila i smjestila u krilo pa je samo stavila prst u usta i zaspala.

- Nisam vjerovala da netko može pustiti dijete na ulicu i da ne zna gdje je. Nisam mogla vjerovati da se takve stvari događaju. Nisam saznala što se dogodilo i kako je dijete završilo samo na ulici, a oni mi nisu ni zahvalili, priznala je vozačica Irena. 

- Nisam očekivala ovakve reakcije. Jesam da mi možda nadređeni nešto kaže ili da me pohvali, ali da cijeli svijet priča o ovome, nikako. Pričala sam s brojnim medijima, svi me zovu. Znate, toliko sam se umorila da danas zbog toga i poziva nisam mogla ni otići na posao, zaključila je skromno Irena koja inače u SAD-u živi od 2006. godine. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:05