StoryEditor

VOZAČI, OPREZ! Mjestimično vlažan kolovoz, moguća poledica

Piše D  /  09.02.2019., 07:02h

Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, priopćeno je iz BIHAMK-a

 

Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, magistralne puteve M-1.8 Tuzla-Orašje, M-4 Teslić-Doboj-Tuzla i M-4.2 Cazin-Velika Kladuša, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Drine, Bosne i Une.

Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Radovi na rekonstrukciji mosta u tijeku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je promet obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozilaprometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:35