StoryEditor

Vozači koji idu iz pravca Kiseljaka neće više morati ići na Ilidžu

Piše D  /  12.12.2020., 11:12h

Vrijednost ugovora je 23.283.000 KM s PDV-om i financira se iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH. Na ovoj poddionici gradit će se dva vijadukta i četiri traka fizički odvojena cestom. Rok izgradnje je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao prometnog traka (vozni i preticajni) za svaki smjer kretanja.

Trasa LOT 3B je spoj petlje Vlakovo s Petljom na Mostarskom raskrižju na magistralnu cestu M-17/M-5. Izgradnjom LOT 3B omogućit će se bolja povezanost autoceste na Koridoru Vc s mrežom prometnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama. Konkretnije, omogućit će se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze s kružnog toka na Mostarskom raskrižju, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića.

Inače ova lokacija predstavlja veliki problem vozačima, jer svi koji dolaze na Mostarsko raskrižje s južne strane ne mogu se uključiti na autocestu. Prinuđeni su ići na Ilidžu da se okrenu i ponovno vrate na Mostarsko raskrižje pa kroz Vlakovo na autocestu. Također, izgradnjom ove spojne prometnice će se rasteretiti lokalna prometnice kroz naselje Vlakovo i podići će se sigurnost pješaka i vozila na njoj.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:49