StoryEditor

Vozač Ubera izbacio putnicu iz auta jer je išla na abortus

Piše D  /  20.04.2019., 06:04h

Američka studentica (20) na Redditu je opisala iznimno neugodno i prije svega neprofesionalno iskustvo s vozačem Ubera koji ju je izbacio iz automobila zbog svojih moralnih uvjerenja.

Mlada je djevojka odlučila napraviti abortus u klinici koja je udaljena sat vremena od njenog kampusa te je pozvala Uber da ju tamo odveze pošto nema vlastiti automobil. Čudno ponašanje vozača počelo je samo pet minuta nakon što je upisao adresu klinike. 

Vozač prvo je djevojku pitao ide li na savjetovanje za planirano roditeljstvo, a kada mu je rekla da ne ide pitao je ide li u kliniku za pobačaj. Studenticu su pitanja šokirala, ali je ipak ostala mirna. 

Nakon toga vozač je krenuo iznositi osobna stajališta, pričati o trudnoći svoje supruge te je izjavio: ‘Pogriješili ste. Žalit ćete zbog ove odluke do kraja života‘.

Djevojka je na Redditu napisala da je jedva suzdržavala suze, kad je na pola puta do odredišta vozač zaustavio vozilo bez ikakvog upozorenja. - Žao mi je, ali ne mogu vas odvesti do kraja. Mogu vas odvesti natrag.

Ovdje nećete moći pronaći drugi Uber - uvjetovao je vozač. Studentica nije vjerovala što se događa, iskočila je iz automobila i počela plakati. Vozač ju je još 15 minuta čekao u nadi da će se predomisliti, a na koncu je otišao i ostavio djevojku samu na benzinskoj crpki izvan njenog grada.

Kad je vozač otišao, stigao je novi taksi kako bi je pokupio i ona je stigla na zakazani sastanak u poliklinici sat vremena kasnije. Sljedećeg je dana prijavila vozača Uberu, ali i policiji. Iz Ubera su nakon nekoliko dana javili da je vozač isključen iz kompanije, a djevojka još razmatra što će s kaznenom prijavom, prenosi DailyMail.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:41