StoryEditor
u Bruxellesu

Vozač kombija koji se zaletio u terasu kafića bit će optužen za pokušaj ubojstva

Piše hina  /  27.08.2022., 16:49h

Vozač kombija koji se u petak zaletio u terasu kafića i restorana brze hrane u središtu Bruxellesa, bit će optužen za pokušaj ubojstva, javlja novinska agencija Belga.

Belgijsko državno odvjetništvo u subotu je potvrdilo optužbu, ali je odbilo komentirati identitet muškarca, izvijestila je Belga.

Belgijska policija u petak je u Antwerpenu uhitila muškarca nakon što je pobjegao s mjesta incidenta u kojemu je šest ljudi lakše ozlijeđeno. 

U sklopu istrage pokušava se ustanoviti je li vozač namjerno skrenuo prema terasi restorana, zbog sumnje u teroristički čin.

"Znam da sve činjenice podsjećaju i upućuju na slične napade koje smo vidjeli u inozemstvu", rekla je Willemien Baert, glasnogovornica belgijskog javnog tužitelja na konferenciji za novinare održanoj u petak nakon uhićenja vozača.

"No u ovome trenutku ne znamo sa sigurnošću je li i u ovome slučaju riječ o napadu", rekla je Baert, dodavši da se moglo raditi i o prometnoj nesreći.

Vozač se u petak u 13 sati kombijem zabio u stolove i stolice terase u ulici Saint-Michel, koja se nalazi blizu napučene briselske trgovačke ulice Rue Neuve.

Belgijsko tužiteljstvo odbilo je komentirati identitet vozača.

Belgijske televizija RTBF javila je da uhićeni muškarac nije otprije poznat kao ekstremist, no zbog nejasne pozadine incidenta, privremeno je, za neke gradske četvrti bila podignuta razina opasnosti od terorizma. Za vrijeme istrage je spuštena. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 14:17