StoryEditor

Vojska u BiH izlazi na granice: Počinje gradnja šatorskih karantena

Piše D  /  19.03.2020., 07:03h

Oružane snage BiH danas počinju postavljati prve šatorske karantene na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine. Prvi šatori trebali bi biti podignuti na granici u Bosanskoj Gradišci, a zatim i na ostalim prijelazima.

Izgradnja šatorskih karantena jedan je od zaključaka na izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH koja je održana 16. ožujka, a članovi Predsjendištva su odluku o angažiranju vojske donijeli jučer. 

Izgradnja šatorskih naselja je potvrđena i na sjednici Vijeća ministara BiH, kada je najavljeno da će ove aktivnosti biti urađene zajedno sa Oružanim snagama BiH, piše Avaz

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je nakon sjednice Vijeća ministara BiH naglasio kako će boravak u šatorskim karantenima biti u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, o čemu će brinuti predstavnici ministarstava zdravlja, civilne zaštite...

Oružane snage BiH bit će angažirane na pružanju pomoći civilnim organima u prevenciji i sprječavanju širenja koronavirusa u posebnim objektima (šatorima) za smještaj osoba koje dolaze u BiH iz inozemstva.

U priopćenju iz Predsjedništva BiH navodi se kako ministar obrane Sifet Podžić, na zahtjev nadležnih institucija na razini BiH, entitetskih institucija i institucija Brčko distrikta, može angažirati i uporabiti neborbena materijalna i tehnička sredstva Oružanih snaga s pripadajućim osobljem za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i sprječavanju širenja koronavirusa.

Ministar obrane će svojom naredbom utvrditi potrebno osoblje i neborbene materijalne resurse Oružanih snaga BiH za realizaciju aktivnosti iz odluke Predsjedništva BiH. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:49