Beograd: Predsjednik Srbije sastao se s predstavnicima Srba s Kosova 22.11.2018., Beograd, Srbija - U Klubu Poslanika odrzan je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vucica s predstavnicima Srba s Kosova. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELLSRDJAN ILIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
napetosti

Vojska Srbije u stanju povišene borbene gotovosti na granici s Kosovom

Piše Desk  /  23.09.2021., 16:47h
Jedinice Vojske Srbije su u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar, jer država tako želi poslati jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda, izjavio je ministar obrane Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je istaknuo da Vojska Srbije ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod ako se dogodi bilo što što ugrožava njegov život, piše Klix.

"Nažalost, i najnoviji događaj, prebijanje Srba. Sve ono što se dešava ukazuje na to koliko je predsjednik bio u pravu kada je govorio da će se to dešavati. Da je to dio organizirane kampanje", naglasio je Stefanović te je upitao "što je to Beograd uradio".

Stefanović je dodao da je trenutno najvažnije zaštititi živote Srba.

"Mi ćemo nastaviti raditi svoj posao nikoga ne provocirajući, ali, po nalogu predsjednika, bit ćemo spremni zaštititi svoj narod", naglasio je Stefanović.

Podsjetimo, kosovska policija počela je, kao mjere reciprociteta, oduzimati tablice s oznakama sa sjevera Kosova (KS), a sva vozila s oznakama iz Srbije koja ulaze na Kosovo moraju uzimati probne oznake i platiti osiguranje. Jedine važeće tablice od sada su one s oznakama RKS (Republika Kosovo).

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 00:24