Article_Top_970x250

Vojnici od utapanja spasili vozača traktora u Hrvatskoj

sigurna smrt

Vojnici od utapanja spasili vozača traktora u Hrvatskoj

ožu 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tri pripadnika bojne Tigrovi spasili su vozača traktora od utapanja u selu Stari Brod kod Letovanića

Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića, tri pripadnika 3. satnije bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske spasili su vozača traktora, koji je uslijed velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Hrvatski vojnici izvukli su vozača iz kabine traktora koji je potpuno potonuo i spasili ga od utapanja, javlja MORH.

"Imali smo pravovremenu reakciju, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje", istaknuo je zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću.

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutno je angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250