15.10.2021., Hotel Bosna, Banjaluka (BiH) – Bakir Izetbegovic, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), prosetao je Trgom Krajine i Gospodskom ulicom u Banjaluci. Na trgu ga je docekao i Vojin Mijatovic, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, koji se sa njim zajedno prosetao centrom Banjaluke.DEJAN RAKITA/PIXSELL -
StoryEditor
Potpredsjednik SDP-a

Vojin Mijatović otkrio kako stranci planiraju spasiti BiH, nabrojao tko što dobija

Piše Desk  /  26.10.2021., 15:18h
Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović izjavio je za sarajevske medije kako se u međunarodnim krugovima uveliko govori o "paketu" koji će zadovoljiti tri etnonacionalna lidera u BiH.

Mijatović kaže kako se uveliko priča po krugovima međunarodne zajednice kako je Dodik pristao na vraćanje u institucije BiH, a da zauzvrat dobije Zakon o državnoj imovini "po svojim željama" i proglasi veliku nacionalnu pobjedu.

"Paralelno s tim Dragan Čović se primirio jer je dobio obećanje da će proći Izborni zakon. Kada ovo sve analiziramo, vidimo da je najava odlaska Bakira Izetbegovića u Beograd očigledno dio ukupnog paketa, jer su sva tri lidera pritisnuta najavljenim sankcijama SAD-a, a svakako je priča po istim međunarodnim krugovima kako su Bošnjaci dobili Zakon o zabrani negiranja genocida i da su tim zadovoljeni njihovi zahtjevi", dodao je Mijatović.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 15:07