StoryEditor
otkazali suradnju

Vojin Mijatović: Fašizam živi u Banjoj Luci, u hotelu Bosna zbog političkih pritisaka neće biti obilježen Dan državnosti

Piše desk  /  21.11.2021., 12:25h
Nakon što je jučer najavio da će povodom 25. studenog, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, biti održana svečana akademija u centru Banje Luke, Vojin Mijatović je javnosti putem Facebooka priopćio da je hotel "Bosna", u kojem je svečana akademija trebala biti održana, otkazao suradnju.

Otkazivanje se dogodilo, kako je kazao, zbog političkog pritiska.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Upravo sam obaviješten od strane hotela "Bosna", gdje smo u četvrtak trebali održati svečanu akademiju povodom Dana državnosti BiH, da moraju otkazati suradnju jer ne smiju podržavati Dan državnosti BiH zbog političkog pritiska i poziva koji su imali od sinoć.

Ljudima iz hotela "Bosna" se zahvaljujem i svjestan sam da su pod pritiskom.

Obavještavam sve pozvane da ćemo do sutra pronaći novu lokaciju za svečanu akademiju, ako i drugi ne budi smjeli zbog pritiska, akademija će se održati i prostorijama SDP BiH u Banjoj Luci.

Fašizam u 2021. godini, nažalost, živi u Banjoj Luci, pljujete po tekovinama ZAVNOBiH-a i vlastitoj zemlji, neka vam je na čast! Sami znate da sa mnom i nama u SDP BiH pritisak ne prolazi, svečana akademija će se održati 25.11.2021. u 18 sati pa možete i policiju režimsku poslati slobodno.

Vidimo se na Dan Državnosti BiH!

Smrt fašizmu - sloboda narodu - napisao je Mijatović na Facebooku.

image

Mijatovićeva objava

SCREENSHOT -

Dnevnik.ba

23. studeni 2022 22:53