StoryEditor
na javnoj televiziji

Voditeljica šokirala izjavom, traži se hitan disciplinski postupak: ‘Ovo ne smije biti rasadnik mizoginih stavova‘

Piše desk  /  31.01.2022., 17:39h
"Na nasilje ne smijemo šutjeti", bila je ispisana poruka na ekranu, a voditeljica Božarić-Stanišić kazala kako smatra da postoji "i druga strana".

Nasilje nad ženama tema je o kojoj se u posljednje vrijeme sve više govori u medijima. Upravo na tu temu tijekom Jutarnjeg programa Radio-televizije Crne Gore prošli je tjedan govorila gošća Biljana Zeković, koordinatorica SOS telefona. Uz nju su u studiju bili voditeljica Jovana Božarić-Stanišić i njezin kolega Boris Šarančić, prenosi Večernji list.

"Na nasilje ne smijemo šutjeti", bila je ispisana poruka na ekranu, a voditeljica Božarić-Stanišić kazala kako smatra da postoji "i druga strana".

- Postoji i druga strana, a to je kada žena nečim kako se ponaša i kako radi izaziva u muškarcu da se i on ponaša kako ne treba. Ne mora uvijek da bude baš tako kako ste naveli - izjavila je voditeljica.

Na ovu izjavu joj je Zeković odgovorila da postoji samo jedna strana kada se radi o nasilju.

-Ja se vodim onim da žena, kada je trenutak da nešto izbjegne ili da ne kaže da ne bi isprovocirala suprotnu stranu - prekinuti.

Ima žena koje ne prekidaju, zaista ih ima- nastavila je voditeljica i svojom izjavom šokirala mnoge nakon što se snimka s voditeljičinim stavovima proširila po društvenim mrežama i izazvala lavinu kritika na račun voditelji, ali i javnog servisa.

Menadžment Radio-televizije Crne Gore (RTCG) ogradio se od stava Božarić-Stanišić te su u priopćenju naveli da su njezine izjave u Jutarnjem programu u suprotnosti sa stavovima uredništva i programskom politikom Javnog servisa. S druge strane aktivisti i nevladine organizacije Crne Gore pozvali su menadžment i uredništvo RTCG da pokrenu disciplinski postupak i jasno se ograde od, kako su naveli, "ispada voditeljice kojim se opravdava nasilje nad ženama".

Dnevnik.ba

31. siječanj 2023 01:37