StoryEditor
crna gora

Voditeljica šokirala izjavom o nasilju nad ženama: "Postoji i druga strana..."

Piše desk  /  26.01.2022., 12:39h
U Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, gdje je jedna od tema bila nasilje nad ženama, jučer se dogodio skandal.

Jovana Božarić-Stanišić, voditeljica programa, prilikom razgovora s koordinatoricom SOS telefona Biljanom Zeković, kazala je "da ima žena kako se ponaša, izaziva u muškarcu da se ponaša kako ne treba".

"Ne mora da uvijek bude tako kako ste naveli primjer. Hoću reći postoji i druga strana. Mislim na trenutak da nešto izbjegne ili ne kaže, da ne bi isprovocirala drugu stranu, da treba da prekine. Ima žena koje ne prekidaju, zaista ih ima", navela je voditeljica.

Na to je Zeković jasno poručila – postoji samo jedna strana.

"A to je da za nasilje nema opravdanje", ističe Zeković, prenose crnogorski mediji.

Generalni direktor RTCG Boris Roanić naveo je na Twitteru da je šokiran onime što je vidio.

"Ovo što vidim je šokantno. Molim da pošaljete prilog na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kako bismo mogli pokrenuti proceduru", poručio je Raonić jednoj od korisnica Twittera, nakon što je prozvan da reagira.

Centar za građansko obrazovanje pozvao je menadžment i uredništvo RTCG da pokrenu disciplinski postupak i jasno se ograde od ispada voditeljice kojim se opravdava nasilje nad ženama.

"RTCG mora biti primjer inkluzivnosti, a ne rasadnik mizoginih stavova", ističe CGO.

Zastupnica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković istaknula je da je konstatacija voditeljice skandalozna, te da žena nikada ne izaziva.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 03:03