StoryEditor
"nije vam ovo Kviskoteka"

Voditelj tražio od kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva da govore engleski: Bećirović odbio, Izetbegović pristao, Hadžikadić ocjenjivao

Piše desk  /  23.09.2022., 07:14h

Tijekom sinoćnje debate na FTV-u kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, voditelj je zatražio od kandidata da nešto kažu na engleskom jeziku.

Voditelj je kazao da je u njihovim biografijama pročitao da tečno govore engleski jezik. Zatražio je da u jednoj rečenici na engleskom kažu što bi poručili prvom državniku kojeg sretnu na nekom sastanku.

Denis Bećirović nije odgovorio na pitanje voditelja već je kazao da se on osim politikom bavi i znanošću.

"S te strane želim vrlo jasno reći da i čitam i pišem. Kao predsjednik državnog parlamenta govorio sam na engleskom jeziku i u Amanu i u Rimu i u Tokiju i na drugim destinacijama i tu nema nekih problema", rekao je Bećirović.

Na to mu je voditelj ponovio pitanje, a Bećirović se naljutio i vidno nervozan rekao "nije vam ovo Kviskoteka".

"Gospodine Izetbegoviću, smatrate li Vi ovo Kviskotekom", pitao je voditelj na što mu je Izetbegović odgovorio na engleskom da ne misli da je u pitaju Kviskoteka.

Izetbegović je nastavio na engleskom i odgovorio na prvobitno pitanje što bi poručio stranom državniku.

"S ljudima iz Bruxellesa govorio bih o kandidatskom statusu, a s ljudima iz arapskih zemalja o investicijama", rekao je Izetbegović.

U nastavku je voditelj pitao Hadžikadića je li zadovoljan razinom znanja engleskog jezika Izetbegovića.

"Nije fluidno, ali razumjet će ga što govori", ocijenio je Hadžikadić, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:21