StoryEditor
pronađen mrtav

Vodeći tajvanski dužnosnik za proizvodnju raketa preminuo od srčanog udara

Piše fena  /  06.08.2022., 12:32h

Zamjenik šefa odjela za istraživanje i razvoj u tajvanskom ministarstvu obrane pronađen je mrtav u subotu ujutru u hotelskoj sobi, nakon što je podlegao srčanom udaru, javila je službena Centralna novinska agencija (CNA).

Ou Yang Li-hsing, zamjenik čelnika Nacionalnog instituta Chung-Shan za znanost i tehnologiju, preminuo je u hotelskoj sobi u južnom Tajvanu, javila je CNA.

Vlasti su priopćile da je 57-godišnji Ou Yang preminuo od srčanog udara u hotelskoj sobi u kojoj nije bilo nikakvih tragova “upada”, javila je CNA.

Njegova obitelj priopćila je da on imao povijest srčanih oboljenja i ugrađen mu je srčani stent, sudeći po agencijskoj vijesti.

Ou Yang je bio na poslovnom putu u južnoj oblasti Pingtung, javila je CNA, dodajući da je on preuzeo dužnost početkom godine kako bi nadzirao razne projekte proizvodnje raketa.

Institut u vlasništvu vojske radi više nego dvostrukim kapacitetima, proizvodeći više od 500 projektila u ovoj godini, dok otok jača svoju borbenu moć u jeku onoga što smatra rastućom kineskom vojnom prijetnjom, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

06. kolovoz 2022 12:32