StoryEditor

Vođe Delija i BBB se pretvarali da su radnici, u kombiju prevozili 170 kilograma droge

Piše D  /  18.07.2019., 08:07h

Oni su uhićeni na naplatnoj rampi u Karlovcima u Hrvatskoj, a karlovačko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv njih dvojice.  Pavlović i Hajduković su uhićeni su 17. travnja u popodnevnim satima u velikoj policijskoj akciji, objavio je Avaz. 

Pavlović i njegov kolega iz Hrvatske bili su maskirani u građevinske radnike, pretvarajući se da u kombiju prevoze građevinski materijal.

Ipak, njih dvojica su policiji djelovali sumnjivo, te je pretresom kombije u poliesterskim vrećama i paketima građevinskog stiropora pronađeno čak 169,22 kilograma sakrivene marihuane i 0,05 grama kokaina. Također, pronađena su i dva pištolja i 53 komada municije koja pripadaju Čupku, te se samo njemu na teret stavlja nedozvoljeno nošenje oružja.

Goran Hajduković Čupko (44), nekadašnji vođa navijačke grupe Bed Blue Boys, kontroverzna je ličnost u hrvatskoj javnosti i stari znalac kako hrvatske tako i europskih policija. Više puta je zbog raznih krivičnih djela bježao iz Hrvatske u europske države.

Međutim, posebnu pažnju javnosti izazvalo je njegovo uhićenje iz 2008. na granici Austrije i Njemačke, kada je pokušao da pređe granicu skrivajući se od policija raznih država. Uhvaćen je s dokumentima na ime Matko Štambuk, ali su carinici osujetili njegov plan kada su shvatili da je riječ o falsificiranim dokumentima.

Dani u pritvoru su prolazili, a Čupko nije želio policiji otkriti svoj pravi identitet. Otežavalo je i to što su jagodice na njegovim prstima bile spržene, upravo kako ne bi mogao biti identificiran na osnovu otiska prsta.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:02