Article_Top_970x250

Voda se povukla s cesta, magistralni i regionalni putni pravci prohodni

bihamk

Voda se povukla s cesta, magistralni i regionalni putni pravci prohodni

svibnja 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Ilustracija)

Voda se povukla s cesta gdje je u prethodna dva dana pravila probleme. Svi magistralni i regionalni putni pravci su prohodni.

Skreće se pozornost na učestale odrone kamenja na kolovoz i apelira na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u pretjecajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U tijeku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova prometuje usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila, prenosi Fena.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi obvezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250