StoryEditor

Vođa bande pljačkaša prihvatio kaznu od sedam godina zatvora

Piše D  /  08.08.2020., 07:08h

Nakon što je zbog godišnjih odmora prekinuto suđenje za organizirani kriminal u vezi s razbojstvom i teškim krađama u slučaju „Orka“, prvooptuženi Rahman Begluk (32) se, kako javlja Avaz, početkom tjedna nagodio s Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije. 

Begluk je u prisustvu odvjetnika Rize Tvrtkovića sklopio sporazum o priznanju krivnje kojim je, kako je potvrđeno, prihvatio zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina. Također, prema sporazumu koji će Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru razmatrati sljedećeg tjedna, Begluku će biti oduzeta 71.000 KM pronađenih pri pretresu objekata koje je koristio, kao i automatska puška. 

Begluk je označen kao vođa skupine koja je od 2014. do rujna 2019. godine harala Hercegovinom, odnosno terete se da su u tom periodu počinili više od 20 razbojstava i teških krađa na području Hercegovine, ali i u Županiji Sarajevo. Optužnicom je bilo obuhvaćeno 12 osoba, a u međuvremenu se njih osam nagodilo s Tužiteljstvom.

Među onima koji su nakon sklapanja sporazuma pravomoćno osuđeni bio je i Haris Zuko (30), koji je preksinoć uhićen u Sarajevu nakon što je za njim bila raspisana tjeralica zbog pljačke zlatare na Baščaršiji.

Zuko se zbog pljačke bankomata „UniCredit banke“ u Hadžićima nagodio za zatvorsku kaznu u trajanju od godinu, koju je, kako je potvrđeno, zamijenio novčanom i to u iznosu od 30.000 KM.

Suđenje će biti nastavljeno 24. kolovoza, a na optuženičkim klupama su ostali Jozo Markić (36), Alen Begluk (35) i Enis Mandal (35).

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 20:21