Article_Top_970x250

Vođa armenske oporbe tvrdi da ima potporu svih stranaka: "Proglasit ćemo pobjedu 8. svibnja"

Nikol Pašinjan

Vođa armenske oporbe tvrdi da ima potporu svih stranaka: "Proglasit ćemo pobjedu 8. svibnja"

svibnja 02, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Armenski oporbeni čelnik Nikol Pašinjan pozvao je u srijedu pristaše da prekinu prosvjede, tvrdeći da je za svoj izbor na premijersku dužnost 8. svibnja dobio potporu četiriju parlamentarnih stranaka.

"Sve skupine (u parlamentu) rekle su da će poduprijeti moju kandidaturu. Pitanje je riješeno", rekao je pred desecima tisuća prosvjednika okupljenih na Trgu Republike u središtu Erevana.

"Proglasit ćemo pobjedu 8. svibnja"

"Prekinut ćemo našu akciju i odmoriti se", dodao je, pozivajući učenike i studente da se vrate na nastavu. "Dana 8. svibnja ovdje će nas biti 500.000 i proglasit ćemo našu pobjedu", obećao je.

Pašinjan koji vodi protuvladine prosvjede što od 23. travnja potresaju Armeniju, u utorak nije uspio dobiti potreban broj glasova za premijersku dužnost u parlamentu, gdje Republikanska stranka koja je na vlasti ima 58 od 105 mjesta.

Oporbeni čelnik je tada pozvao pristaše na "građanski neposluh". U srijedu su deseci tisuća ljudi, po procjeni francuske novinske agencije, zakrčili ulice Erevana, prekinuvši cestovni i željeznički promet.

U Armeniji već tri tjedna traje neviđena politička kriza koja je 23. travnja prouzročila ostavku Serža Sargsjana koji je netom prije bio izabran za premijera pošto je deset godina obnašao dužnost predsjednika te malene zemlje na jugu Kavkaza.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250