StoryEditor
uzvratila

Vlatka Pokos se obrušila na Mojmiru Pastorčić: "Novinarčica loše dikcije i rustikalnog imena koja želi biti poput njezina prethodnika"

Piše desk  /  07.09.2022., 10:37h

Vlatka Pokos već neko vrijeme nosi ulogu dežurnog kritičara te ne bira riječi kojima se obraća svojim neistomišljenicima. Ovog puta packu je dobila televizijska novinarka koja je u svojoj emisiji Vlatku spomenula ‘s visoka’ te ju je nazvala bivšom voditeljicom i pjevačicom.

Očito iziritirana Pokos nije dugo čekala te je u svojoj kolumni, koju piše za Storyjev portal, neimenovanoj voditeljici uzvratila udarac. Iako je u svom obraćanju nije ‘adresirala’, prema iznesenim konstatacijama, mnogi čitatelji zaključili su da je Mojmira Pastorčić ta ‘vrla novinarka’ koja joj se zamjerila, piše dnevno.hr.

Naime, u ‘Direktovom’ prilogu o tulumarenju i ‘opuštenom’ ponašanju finske premijerke Sanni Marin, Mojmira se ‘neprimjereno’ dotaknula i Pokos koja je na Instagramu redatelja Dalibora Matanića osudila Finkinjino ponašanje jer je’ plazila po muškarcima koji nisu njezin muž’.

‘Sannu Marin, međutim, ozbiljno shvaća jedna novinarčica loše dikcije i rustikalnog imena, koja je pokupila neke nagradice (u zemlji porazno niskih kriterija) pa misli da joj to daje pravo vrijeđati i govoriti svisoka o drugim ljudima, primjerice meni. Pritom velika novinarka, koja si je umislila da poput njezina karizmatična prethodnika, koristi metode polupismenih komentatora s društvenih mreža i opravdava jedno loše ponašanje drugim’, napisala je.

Vlatka tu nije stala pa je televizijskoj voditeljici, za koju možemo samo pretpostavljati da se radi o Mojmiri Pastorčić, udijelila i par ‘dobronamjernih savjeta’.

‘A vrloj novinarki bih preporučila, kao ‘bivša’ i ‘propala’ televizijska voditeljica, da poradi na svojoj dikciji i televizijskom nastupu jer isprazno, jeftino glumatanje ne pristaje jednoj ‘ozbiljnoj’ novinarki!’, zaključila je Pokos.

Čitatelji Vlatkine kolumne podijelili su se u dva tabora. Jedni smatraju da Vlatka pretjeruje te da joj je proradio ‘ego’ dok se drugi slažu s njezinom percepcijom ‘neobjektivnog’ novinarstva kojeg povezuju s voditeljicom RTL-ovog ‘Direkta’.

‘U pravu je Vlatka i tko ju ne voli njegov problem, ali ona je svoj posao voditeljice radila savršeno a Mojmira Pastorčić je ništa drugo nego običan crv’, komentar je na Facebooku.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 12:27