StoryEditor

Vlasniku i kapetanu broda s Hvara prijeti 8 godina zatvora

Piše D  /  15.08.2019., 07:08h

Radi se o benzinskom generatoru koji se koristi u građevini i za otvorene prostore, a zabranjen je za plovila na kojima se ne koristi ništa na benzinski pogon jer se radi o zapaljivoj materiji.

Prijeti im do osam godina zatvora.

Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica, danas su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićeni i u prostorije hvarske policije dovedeni 23-godišnji vlasnik motorne jahte i 27-godišnji kapetan broda, obojica hrvatskih državljani, radi provođenja kriminalističkog istraživanja, stoji u sinoć objavljenom priopćenju splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su njih dvojica protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja 8. kolovoza 2019. ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte. Zbog njegovog rada, došlo je do istjecanja otrovnih plinova - ugljikovog monoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina, i posljedično do trovanja putnika.

Danas će obojica zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:23