StoryEditor

Vlasnik Twittera tvrdi da ne posjeduje računalo

Piše D  /  02.06.2018., 09:06h

Posljedica toga je da su računala jednostavno postala beskorisna nekim ljudima, a jedan od njih je i vlasnik Twitter-a Jack Dorsey. Na zadnjoj presici u Australiji je novinarima rekao da ne posjeduje prijenosno računalo. Tvrdi da za sve koristi svoj pametni telefon, isključi sve obavijesti i lakše mu se fokusirati na samo jednu aplikaciju koja je pred njim.

“Puno stvari nam danas može oduzimati ogromnu količinu našeg vremena, ali definitivno je tehnologija broj jedan. Jednostavno sve imamo na njima i baš zato vrlo lako sve može poći po zlu. Zato ja pokušavam stvoriti neke pozitivne navike, naprimjer: ujutro ne provjeravam mobitel sve dok ne dođem na posao, a i kad sam na mobitelu imam isključene notifikacije kako mi ne bi odvlačile pažnju od onoga što trenutno radim.”

Također je rekao da te navike pokušava prenijeti i na ljude oko sebe.

“Kada imamo sastanak, svi imaju ugašene obavijesti, prijenosna računala su zatvorena i jedino se tako zapravo možemo usredotočiti na ono što radimo. Cilj sastanka nije potrošiti sat vremena, nego biti učinkovit, ako je to 15 minuta, onda je to učinkovitih 15 minuta i nakon toga se svi vraćamo na staro. S mobitelima u rukama i otvorenim računalima se jednostavno nije moguće fokusirati sto posto.”

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 04:13