StoryEditor
offenbach

Vlasnik kafića u Njemačkoj u kojem je ubijena jedna osoba: Usmrtio ga je plaćeni ubojica, i mene bi ubili da sam došao

Piše desk  /  14.09.2022., 12:25h

Jedan od njih mi je pri odlasku rekao: "Zoka na ovom se neće završiti", ispričao je Kostić za Avaz

Nakon brutalnog ubojstva u novootvorenom caffe baru „Black Diamond“ u njemačkom gradu Offenbachu čiji vlasnik je Bosanac Zoran Kostić iz Zvornika, on je govorio za portal Avaz

- Samo ubojstvo se dogodilo u nedjelju u 20 sati i 17 minuta, a noć prije njih sedmorica su došla u 2 sata noću, dakle noć sa subote na nedjelju. 

Bili su u prilično pripitom stanju, non stop su provocirali i počeli su razbijati. Sve to su činili ničim izazvani. Dakle, došli su s namjerom da naprave belaj. Osiguranje koje je bilo u samom objektu i ono koje je bilo vani, prišli su im i zamolili ih da se smire, a oni su onda na njih počeli da bacaju čaše i flaše. Sve se na kamerama vidi, da im je čovjek iz osiguranja tri puta prilazio i lijepo ih zamolio da prestanu s razbijanjem, da se smire i da nastave da sjede kao i svi ostali gosti - kaže na početku razgovora Kostić.

Ističe da se u neko vrijeme to sve smirilo.

- Ali su otišli jako ljuti, a kasnije kako sam čuo jedan od njih je otišao do automobila, otvorio gepek od auta i počeo uzimati oružje. Dakle, već tada su oni mislili pucati, ubiti, ali kako mi je jedan susjed rekao, koji je bio na prozoru, u tom momentu je došla policija i oni su odustali. Jedan od njih mi je pri odlasku rekao: "Zoka na ovom se neće završiti". 

Ništa ne razmišljajući, mislio sam da će se trezvenih glava nakon prospavane noći sve to na miran način završiti.

Sutradan, u nedjelju oko 20 sati u kafić su došli ubijeni Aleksandar, pa Savo, Vojkan, Nešo, a trebao sam i ja doći, da vidimo kako i što dalje, da ih kontaktiramo, da se jedni drugima izvinemo i da nastavimo mirno dalje. Ali, meni je došao gost iz Novog Sada pa sam javio da ću malo kasniti, a možda me to i spasilo. 

Siguran sam da bi i mene ubili. Možda bi i Savo bio mrtav, ali on je imao Armani torbicu u kojoj je bio CD, bankovne kartice i još neke sitnice, pa metak nije prošao. Naime, metak je promijenio putanju i ovog drugog vratara Nešu pogodio u jaknu, ali ju je samo na ramenu pocijepao. Onda je opet zapucao, Vojkan je ranjen u stomak, a Aleksandar je ubijen. Aleksandar je bio rodom iz Like, a iza njega je ostalo dvoje djece - kaže za portal "Avaza" vlasnika kafića Zoran Kostić.

Na pitanje koliko je bilo onih koji su pucali, Zoran je odgovorio:

- Bio je samo jedan i mislim da je to plaćeni ubojica kojeg su oni poslali. Doveo ga je netko automobilom i taj je onda otišao. Prije ulaska on je, mislim, imao sve informacije, gdje su točno sjedili Aleksandar, Vojkan, Savo i Nešo. Odmah kada je ušao, okrenuo se prema njima i počeo pucati. Prema svim indicijama poslali su ih ovi momci iz Brodareva koji su noć prije pravili probleme.

Kako će se sve ovo odvijati na Vaš daljnji privatni i poslovni život?

- Prostor je zapečaćen, ja prema savjetu policije, ne smijem se puno kretati u javnosti, da ne izlazim, ustvari da se malo pričuvam. Ja sam čovjek koji nema straha ni od čega, a kako će se na posao odvijati to nitko ne zna. Znam samo da ću da otvorim, pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju ovo sve može biti i namještaljka od strane konkurencije, jer Offenbach je prepun kafića, ja kada sam otvorio prije desetak dana počeo sam raditi fantastično.

Ovo je bio napad na moj posao. Pa, ja sam prije ovoga 12 godina u Offenbachu imao kafić i diskoteku i nikada, ama baš nikada nije bilo nikakvih problema, a to mi je rekao i ovaj jedan policajac, a koji je rodom iz Doboja, radi u njemačkoj policiji. Meni je u svemu ovome jako bitno da se pronađe ubojica. Policija je uzela sve snimke s kamera pa se nadam pozitivnom ishodu - kaže na kraju Zoran Kostić. 

Dnevnik.ba

21. rujan 2023 23:37