Article_Top_970x250

Vlasnik hostela iznio nove detalje o Nigerijcima, tvrdi da ne govore istinu

kako su dospjeli u bih?

Vlasnik hostela iznio nove detalje o Nigerijcima, tvrdi da ne govore istinu

pro 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

Dva nigerijska studenta koja su u Hrvatsku došla s vizama koje su dobili za sveučilišno natjecanje u Puli, a završila u migrantskom kampu u Bosni i Hercegovini, u Zagrebu su odsjela u HI hostelu u zagrebačkoj Petrinjskoj, u neposrednoj blizini Policijske uprave.

“U hostel su se prijavili 16. studenoga oko 18 sati i boravili su dvije noći, do 18. studenoga. Odjavili su se oko 11 sati ujutro”, kazao je voditelj hostela Branimir Markač. Navodi da nisu otišli 17. studenoga, kako tvrde. “17. u kasnim večernjim satima oko 22:30 sati su produžili noćenje, boravak za još jednu noć u hostelu do 18. studenoga”, dodaje Markač za Dnevnik Nove TV.

U samom hostelu nisu boravili puno. Uglavnom su dolazili prespavati, komunicirali su s drugim gostima, no kakva je bila njihova povezanost voditelj ne zna.

Prilikom ispitivanja u bihaćkom Uredu za strance, nigerijski su studenti tvrdili kako su im stvari i dokumenti ostali u hostelu. Naknadno ih je, kažu, pokupio prijatelj i poslao. To, pak, nije potvrdio voditelj hostela. “Ne, putovnice su primljene samo radi potreba prijave i u trenutku kada je proces prijave završio i usluga naplaćena, dokumenti su im vraćeni u ruke. A po odjavi, gosti su pokupili sve svoje stvari”, opisuje Markač.

I dalje, međutim, nije jasno kako su nigerijski studenti dospjeli u BiH. Odgovor na to pitanje još nitko nije uspio ponuditi.

Dnevnik.ba