Article_Top_970x250

Vlasnik glumačke škole u Beogradu optužen za više silovanja i bludne radnje

Miroslav Aleksić

Vlasnik glumačke škole u Beogradu optužen za više silovanja i bludne radnje

tra 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube

Više javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vlasnika i voditelja glumačke škole u Beogradu Miroslava Aleksića, kojeg je nekoliko bivših učenica optužilo za silovanje, seksualno zlostavljanje i bludne radnje.

Aleksića se tereti za dva produžena kaznena djela silovanja, dva kaznena djela silovanja, jedno produženo kazneno djelo protupravnih spolnih radnji te četiri kaznena djela protupravnih spolnih radnji, na štetu sedam oštećenih osoba.

Optužbe protiv Aleksića pokrenule su glumica Milena Radulović te još nekoliko glumica, nekoć polaznica škole glume i njegovih učenica, svjedočeći da su bile žrtve seksualnog zlostavljanja i silovanja od 2008. do 2020. godine, u vrijeme dok su bile malodobne i kasnije, što je policiji bio dovoljan razlog da Aleksića uhiti, prenosi Hina.

Javilo se više žrtava

Radulović i ostale djevojke dobile su veliku potporu javnosti i na društvenim mrežama. Aleksić je na saslušanju nijekao optužbe, ali je Tužiteljstvo zatražilo jednomjesečni pritvor i najavilo da će provesti istragu te da se do daljnjeg neće očitovati u javnosti.

Miroslav Mika Aleksić filmski je redatelj, producent, scenarist, glumac i pedagog koji je imao veliki ugled u javnosti, a kroz radionice njegove glumačke škole prošlo je više od 3000 mladih.

Nakon prijave Milene Radulović i nekoliko glumica iz Beograda, četiri glumice sa sarajevske Akademije scenskih umjetnosti pokrenule su Facebook skupinu Nisam tražila, ohrabrujući na prijavljivanje sličnih iskustava.

Nakon toga na društvenim mrežama krenulo je dijeljenje sličnih ispovijesti, a sarajevska Akademija je, kako prenose neki mediji, i formalno pozvala svoje studentice da se u slučaju iskustava seksualnog uznemiravanja jave pravnoj službi Akademije.

Još 20 djevojaka optužilo je Aleksića za zlostavljanje i silovanje.

Dnevnik.ba