StoryEditor

Vlasnik doge je otac: ´Curica je trenutno dobro, rano je za prognoze´

Piše D  /  23.03.2019., 10:03h

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić rekao je jutros za 24sata kako je beba trenutno na respiratoru, sedirana i stabilna.

– Još je teško davati prognoze jer se radi o vrlo ranoj životnoj dobi pa su moguće komplikacije nakon zahvata jer se radilo o teškim ozljedama. Nadam se da ćemo sutra biti pametniji u vezi definitivnog ishoda – rekao je ravnatelj Roić te pojasnio kako će sutra djetetu napraviti detaljnu neurološku kontrolu (neuroimaging).

Curica je jučer zbog teških ozljeda hitno prebačena iz Koprivnice u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

– Prvi pregled u našoj bolnici obavili smo u 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično – rekao je doktor Roić i dodao da je dijete staro svega 59 dana. Operacija je uspješno završila sinoć oko 21.30 sati.

– Zbrinuli smo je i prebacili na odjel intenzivne njege izjavio je Roić nakon operacije.

Kako javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, potvrđeno je kako se radi o argentinskoj dogi. Saznalo se, također, kako je pas u vlasništvu 45-godišnjeg oca toga djeteta. Daljnje kriminalističko istraživanje se provodi.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 02:18