StoryEditor

Vlasnici nekretnina u Bosnu i Hercegovinu mogu i s osobnom

Piše D  /  26.05.2020., 08:05h

Otvaranju hrvatske granice s Bosnom i Hercegovinom ljudi s jedne i druge strane granice masovno krenuti “preko”, to se ipak nije dogodilo s obzirom na to da je promet i dalje ograničen. Na većini graničnih prijelaza, pa tako i onom u Slavonskom Brodu, gužvi nema. Na granici su tek rijetki putnici, odvija se većinom teretni promet i prođe tek pokoji automobil. Ipak, hrvatski državljani koji imaju nekretninu u susjednoj državi dočekali su dobre vijesti, budući da granicu sada mogu prelaziti samo s osobnom iskaznicom.

– Situacija se mijenja iz dana u dan, ali prema trenutačno važećim odlukama i izjavi koju sam dobio od voditeljice službe za granicu, hrvatski državljani koji imaju poljoprivredno zemljište i nekretnine mogu u Bosnu i Hercegovinu ići s osobnom iskaznicom. Dakle, njima više ne treba putovnica, ali moraju imati dokument kojim dokazuju vlasništvo nad nekretninom – potvrdio je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj, piše Večernji.hr.

Slavoncima koji žive uz granicu nedostaje šoping, povoljnija kupnja namirnica, odjeće i cigareta te jeftinije gorivo u BiH. Zasad na to još uvijek ne mogu računati, nego moraju postojati opravdani razlozi za prelazak granice. Ipak, prema nekim najavama, potpuno otvaranje granica i povratak na stanje prije pandemije mogli bi uslijediti početkom lipnja.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:22