StoryEditor

Vlak Sarajevo-Mostar ne može prometovati već na temperaturi od 30 stupnjeva!?

Piše D  /  30.07.2021., 02:48h

"Vlak je u blizini Konjica staja više od sat vremena, dok se problem nije riješio", kazala je jedna putnica koja je iz Sarajeva za Mostar brzim vlakom uputila u 16,45 sati, a stigla tek oko 20 sati.
Kako je pojasnila za portal Pogled.ba razlog zastoja kod Konjica koji je putnicima dalo osoblje Željeznica FBiH jeste to da su se uslijed vrućina iskrivile tračnice.

"Sad sam prvi put putovala ovim vlakom i mislim da više neću dok ljeto ne prođe, jer ako su se sada iskrivile tračnice, kako će tek biti kad ‘upekne ćalopek‘, kazala je Mostarska koja zbog posla često putuje u Sarajevo.

Inače, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine su 8. lipnja ove godine u  redovni putnički promet uvele brzi putnički vlak Sarajevo-Čapljina- Sarajevo i lokalni putnički vlak Sarajevo- Konjic-Sarajevo. 

Putnici za Čapljinu su, nakon dugo vremena 8. lipnja krenuli vlakom sa sarajevske željezničke stanice  prema jugu, a tim povodom  upriličena je i prigodna svečanost kojoj je nazočio i premijer Federacije BiH Fadil Novalić. 

Novalić je tada kazao da je jako dugo analizirao javne kompanije i da je primijetio da su Željeznice, od javnih kompanija, „najbliže jednom održivom životu, najbliže su rješenju problema“.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:54