Article_Top_970x250

Vlaisavljević za Dnevnik.ba o "Inzkovom katalogu": Sama ideja kataloga skandalozna

PLJUŠTE REAKCIJE

Vlaisavljević za Dnevnik.ba o "Inzkovom katalogu": Sama ideja kataloga skandalozna

pro 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(foto: Hayat TV)

Bilo bi dobro da je Inzko umjesto kataloga spomenuo i sramni izbor za člana Predsjedništva koji zasigurno nije izraz političke volje hrvatskog naroda. Ne HDZ-a, nego upravo hrvatskog naroda, smatra Sanja Vlaisavljević, direktorica sarajevskog Centra za kulturu dijaloga.

Sanja Vlaisavljević, profesorica i direktorica sarajevskog Centra za kulturu dijaloga, za Dnevnik.ba je komentirala izjave Valentina Inzka,visokog predstavnika u BiH,koji je predložio izradu kataloga hrvatskih prava u našoj zemlji. 

"Mislim da je čak i sama ideja nekakvog kataloga u kojem bi bile pribilježene pozicije Hrvata skandalozna. Hrvati kao najmalobrojniji narod imaju pravo da se žale u svim prilikama kad ocijene da su zakinuti za neko pravo", kazala je Vlaisavljević za Dnevnik.ba. 

Inzko je naveo kako Hrvati u BiH, između ostalog, imaju i ministra financija, a opet su frustrirani. 

Prema njenim riječima, imaju li i gdje imaju ministre, nema nikakve veze sa nezadovoljstvom Hrvata koje u posljednje vrijeme izražavaju. 

"O tome nije bilo niti jednom riječi. Imaju ona ministarstva koja im pripadaju, koja su rezultat političkih dogovora, no to nikako ne znači da imaju sve što im pripada, na način koji im pripada u BiH koja je, ako se ne varam, i njihova domovina", smatra Vlaisavljević.

Istaknula je i kako žali što visoki  predstavnik u BiH baca kako PIC-u tako i građanima BiH prašinu u oči navodeći nešto što nema nikakve veze sa pritužbama Hrvata u posljednje vrijeme. 

"Bilo bi dobro da je umjesto ovog spomenuo i sramni izbor za člana Predsjedništva koji zasigurno nije izraz političke volje hrvatskog naroda. Ne HDZ-a, nego upravo hrvatskog naroda", zaključila je Vlaisavljević.

G.L. / Dnevnik.ba 

Article_Bottom_970x250