StoryEditor
centralni dnevnik

Vlaisavljević: Senade, jeste li poludjeli od ovog razgovora?; Hadžifejzović: Ako poludim onda govorim istinu

Piše desk  /  08.01.2022., 23:06h
Sanja Vlaisavljević se odmah osvrnula na izjavu koju je prije nekoliko dana buknula u javnosti kada je rekla: “Svinjetina je samo indikator da nečega nema”.

Sanja Vlaisavljević, savjetnica u Ministarstvu civilnih poslova BiH, i dr. Dragan Stevanović, zamjenik predsjedatelja gradskog vijeća, u subotu navečer su gostovali u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

Sanja Vlaisavljević se odmah osvrnula na izjavu koju je prije nekoliko dana buknula u javnosti kada je rekla: “Svinjetina je samo indikator da nečega nema. Čega? Potražnje. Zar su zaista svi ti ljudi toliko zaslijepljeni da napuštaju svoja ognjišta? Isto tako ćemo se složiti da su i nakon 95. brojni napustili grad.

“I to je OK. Ako je itko na ovim prostorima branio Bošnjake od majorizacije, onda je to osoba koja sjedi preko puta vas“, istaknula je tada Vlaisavljević.

Sada je kazala da je njena objava bila hiperbola i da je mnogi nisu razumjeli.

Stevanović: “Trenutak, mjesto i medij na kojem je izrečena ta poruka su me ponukali da reagiram! Nije bitno kakvu poruku šaljete o Sarajevu, nego kome je šaljete! Vaša poruka je mogla ići naruku radikalnim etnonacionalistima!”

Vlaisavljević: “Simpatične su mi Draganove reakcije! Da razjasnimo nešto na početku! Moja izjava da je iz Sarajeva davno protjeran Djed Mraz i svinjetina izazvala je desetke komentara!

Na objavi Dragana Stevanovića su brojni komentari, a ovo su neki od njih: kurva, huškač, promotorica fašističke politike HDZ-a, preko kreveta došla do znanja, govno, krmača, stoka, treba je protjerati, najplaćenija sponzoruša, Čovićev megafon, RIP Sanja… “

Stevanović: “Nadam se da će gospođa završiti do kraja emisije!”

Vlaisavljević: “Plaćenica mora dobiti prostora da opravda svoje plaćeništvo!”

Potom se osvrnula na izjave prisutnih u studiju.

Vlaisavljević: “Ja nemam biološke roditelje! Što ćemo s tom rasističkom teorijom koju ste postavili?!”

Stevanović: Nikakav problem!

Vlaisavljević: “Senade, jeste li Vi kompletno poludjeli od ovog razgovora?!”

Senad: “´ko lud?! Ja ako poludim onda govorim istinu! Profesionalno sam poludio zato što bježite od teme razgovora! Isprovocirali ste me!”

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 15:17