StoryEditor
bivši svjetski prvak

Vladimir Kličko se prijavio u vojsku: "Ljubav prema svom domu, svojoj obitelji, susjedima, mojoj kćerki... dovela me je danas ovdje"

Piše desk  /  02.02.2022., 22:10h
Bivši prvak u teškoj kategoriji i brat gradonačelnika Kijeva, Vladimir Kličko, prijavio se u srijedu u rezervni sastav ukrajinske vojske.

Legendarni boksač je rekao da ga je na to natjerala ljubav prema domovini, pogotovo u vrijeme ukrajinsko-ruske krize koja prijeti općim ratom ove dvije zemlje. 

Prije nekoliko dana i njegov brat Vitalij, aktualni gradonačelnik Kijeva, također bivši prvak, poručio je "kako će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno sudjelovati u obrani zemlje". 

- Ako ne uspijemo problem riješiti na drugi način, moramo se pripremiti uzeti oružje u svoje ruke i braniti zemlju, istakao je Vitalij.

Kćerka Vladimira Klička, kako je rekao, idu u obližnju školu.

- Jedan okrug odavde, moja djevojčica ide u školu. Škola je trenutno zatvorena jer su veleposlanici poslali svoje obitelji kući. Ljubav prema svom gradu, svom domu, svojoj obitelji, susjedima, mojoj kćeri... dovela me je danas ovdje, da sam preuzeo ovu inicijativu i sada sudjelujem u ovoj teritorijalnoj obrani, kazao je Vladimir Kličko tijekom otvaranju centra za regrutiranje Teritorijalnih snaga obrane u glavnom ukrajinskom gradu, a prenijeli su regionalni mediji.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 04:49