StoryEditor

Vlade Posavske županije usvojila niz mjera za potporu gospodarstvu

Piše D  /  18.03.2021., 03:03h

Vlada je usvojila i Program utroška sredstava utvrđenih Proračunom za 2021. godinu na poziciji Kapitalni grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga u ukupnom iznosu od 400.000 maraka. Svrha programa je poticanje ulaganja u osnovna sredstva, financijsko rasterećenje, te poticanje razvoja gospodarskih subjekata i intenziviranje investicija, prenosi Fena.

Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom na poziciji Grantovi za financiranje višeg i visokog obrazovanj, a za realizaciju navedenog Programa predviđena su sredstva u iznosu od 120.000 maraka.

Vlada je također usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava općinama Domaljevac-Šamac, Orašje i Odžak na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županije za siječanj u školskoj 2020./2021. godini. Odobreno je izdvajanje sredstava u iznosu od 28.246,55 maraka. Radi se o odluci prema kojoj Vlada za ove namjene sufinancira 50 posto od potrebnih sredstava za prijevoz učenika.

Usvojen je Odluka o davanju suglasnosti na Plan i Program održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove javnih cesta za 2021. godinu. U Proračunu Županije Posavske za 2021. godinu, po prvi puta formirana su dva ekonomska koda i to za rekonstrukciju i investicijsko održavanje lokalnih cesta i rekonstrukciju i investicijsko održavanje regionalnih cesta.

Također, usvojena je Odluka o davanju suglasnosti županijskom Ministarstvu unutarnjih poslova za provođenje postupka javne nabave roba – putničkih automobila. Procijenjena vrijednost iznosi 230.000 maraka. Razlog za nabavu putničkih automobila je dotrajalost postojećeg voznog parka te nužnost nabave radi neometanog funkcioniranja i obavljanja poslova Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:52