StoryEditor

Vlada Županije posavske u skupštinsku proceduru uputila amandmane na Ustav

Piše D  /  17.06.2021., 10:06h

Na današnjoj sjednici odobreno je 380.000 maraka zdravstvenim ustanovama u Županiji posavskoj na ime pokrića izdataka za održavanje tekuće likvidnosti u ukupnom iznosu, od čega je Dom zdravlja Odžak dobio 200.000 KM, a Dom zdravlja Orašje 180.000 KM, priopćeno je iz Vlade Posavske županije, prenosi Fena.

Vlada Županije posavske usvojila je Prednacrt zakona o sportu. Ranije doneseni Zakon o sportu sadržava odredbe koje su zastarjele te koje nisu u mogućnosti odgovoriti na promjene nastale razvojem sporta na području Županije.

Kako bi se utjecalo na promjene u oblasti sporta i pratili suvremeni trendovi, pristupilo se donošenju novog zakona, koji bi svojim odredbama kvalitetnije regulirala oblast sporta.

U općim odredbama Zakona, navode se i novine koje ranije doneseni zakon nije sadržavao, a prvenstveno se odnose na uvođenje informacijskog sustava u sport. U završnom dijelu propisane su odredbe kojima se sprječava i suzbija nedolično ponašanje svih sudionika na sportskim natjecanjima te sprječava korištenje nedozvoljenih stimulativnih sredstava i bilo koji oblik diskriminacije, navode iz županijske vlade.

Vlada ŽP usvojila je i zaključak o usvajanju Smjernica ekonomske i fiskalne politike Županije posavske za razdoblje 2022.-2024. godina. Smjernice se sastoje od makroekonomskih pokazatelja Bosne i Hercegovine za razdoblje 2019.-2024. godina, osnovnih pokazatelja Županije posavske u 2020. godini, pokazatelja ekonomske i fiskalne politike Županije posavske u razdoblju 2022.-2024. godina s naglaskom na procjenu prihoda proračuna, i strategije upravljanja javnim dugom, pojasnio je ministar financija Mijo Stanić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:48