StoryEditor

Vlada ZHŽ osigurala besplatne udžbenike za učenike od prvog do petog razreda

Piše D  /  09.09.2019., 02:09h

Županijska vlada je po prvi put uspjela osigurati besplatne udžbenike za sve učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola.

Prema riječima dopredsjednika Vlade i ministra financija ZHŽ Tonija Kraljevića, za ove svrhe iz županijskog proračuna je izdvojeno 380.000 konvertibilnih maraka. Čestitavši svim učenicima, prosvjetarima i ostalim školskim djelatnicima početak nove školske godine, Kraljević je ponovio kako je sretan što je ova županijska vlada konačno uspjela realizirati davno zacrtani projekt besplatnih udžbenika, te najavio daljnje planove.

- Nastojanja ove Vlade Zapadnohercegovačke županije će biti da u proračunima narednih godina osiguramo sredstva za besplatne udžbenike za sve naše osnovnoškolce, kako bismo barem malo financijski olakšali roditeljima opremanje djece za školu - kazao je Kraljević za Fenu.

Inače, Vlada ZHŽ već godinama izdvaja sredstva za subvencioniranje prijevoza učenika, a ta stavka je ove godine znatno uvećana. Kroz protekli period značajna su sredstva uložena i u obnovu i opremanje školskih zgrada, te edukaciju prosvjetnog kadra, a sve s ciljem pružanja što kvalitetnijeg obrazovanja.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:27