18.03.2022., Zagreb - Kupovina suncokretovog ulja. Direktor Fortenova Grupe Fabris Perusko izjavio je da ce njihov maloprodajni lanac trgovina vjerojatno uvesti ogranicenja u jednokratnoj kupovini ulja, ne zato sto ulja nema, nego da bi sprijecili ubrzanu potrosnju svojih zaliha. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELLZELJKO LUKUNIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
poskupljenja

Vlada ZHŽ donijela Odluku o jednokratnoj novčanoj potpori uslijed rasta potrošačkih cijena

Piše fena  /  16.08.2022., 15:41h

Vlada Zapadnohercegovačke županije donijela je na sjednici u utorak Odluku o jednokratnoj novčanoj potpori korisnicima novčane egzistencijalne naknade uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena, a koja sada iznosi 100,00 maraka.

Vlada je pod predsjedanjem njezinoga predsjednika Zdenka Ćosića donijela i Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju osnovice i visine za naknade iz Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom, kojom se utvrđuju osnovice za izračun visine stalne socijalne potpore i naknade za vrijeme čekanja na zaposlenje prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom.

Također jer donijela Odluku o utvrđivanju visine dodatka za treće i svako sljedeće dijete u obitelji, u skladu sa Zakonom o zaštiti obitelji s djecom pa se dodatak za treće i svako sljedeće dijete u obitelji utvrđuje u iznosu od 500,00 maraka mjesečno, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade ZHŽ-a.

Donijeta je i Odluka o utvrđivanju visine novčane potpore ženi – majci koja nije u radnom odnosu i utvrđuje se u iznosu od 350,00 maraka mjesečno te Odluku o utvrđivanju visine jednokratne novčane potpore za opremu novorođenog djeteta u iznosu od 500,00 maraka, dok će jednokratna novčana potpora za opremu novorođenog djeteta ženi – majci koja je u radnom odnosu biti u iznosu od 350,00 maraka.

Također je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o privremenoj Listi lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a, kao i načinu njihovog propisivanja i izdavanja.

Naime, određenim lijekovima je prestalo važiti Rješenje o stavljanju u promet gotovog lijeka  izdano od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, te je došlo do potrebe apliciranja novih paralelnih generičkih naziva lijekova, sukladno potrebama osiguranika, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

26. rujan 2023 09:05