Article_Top_970x250

Vlada SBŽ-a: Novac za nabavku RTG uređaja u Domu zdravlja u Jajcu

modernizacija

Vlada SBŽ-a: Novac za nabavku RTG uređaja u Domu zdravlja u Jajcu

ožu 29, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) izdvojila je u četvrtak 25.000 maraka za sufinanciranje nabavke novog RTG aparata u Domu zdravlja Jajce.

Ministar zdravstva Nikola Grubešić kazao je kako je Dom zdravlja u Jajcu ostao bez RTG aparata, odnosno da ga u toj zdravstvenoj ustanovi nema već duže vrijeme.

Dodao je kako se trenutno provodi nabavka te da je ukupna cijena oko 130.000 maraka, s tim da će troškove podijeliti Dom zdravlja, Općina Jajce i Vlada SBŽ-a.

Vlada je danas, među ostalim, usvojila odluku o izdvajanju sredstava Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, za nabavku stomatološke stolice.

Na sjednici je usvojen i zaključak o proceduri kod pokretanja postupka javne nabavke te zaključak o realizaciji plana središnje javne nabave za 2018. godinu, koje je predložio Ured za javne nabavke SBŽ-a.

Tijekom rasprave mogle su se čuti primjedbe kako aktualnim pravilnicima županijska ministarstva nemaju uposlenike koji bi imali obvezu baviti se poslovima javnih nabavki, što stvara probleme u ovom procesu.

- S obzirom na to da se radi o obimnom, složenom i odgovornom poslu, sve je manje državnih službenika koji se žele njime baviti. Naime, Pravilnik nikome ne propisuje tu obvezu - kazao je ministar gospodarstva Sedžad Milanović.

Vlada je, također, na današnjoj sjednici dala suglasnost Ministarstvu financija za Plan novčanih tokova za 2018. godinu.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250