Article_Top_970x250

Vlada SBŽ-a bez konsenzusa o izradi strategije razvoja

sbž

Vlada SBŽ-a bez konsenzusa o izradi strategije razvoja

sij 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ) danas nije usvojila prijedlog odluke o pristupanju izradi strategije razvoja te županije za razdoblje od 2021. do 2027., a razlog je nepostojanje konsenzusa o članovima tima koji će biti zadužen za sačinjavanje tog dokumenta.

- Imamo određenih problema kad je u pitanju struktura imenovanja ljudi. Imali smo predložena imena, a sad se hoće nametnuti druga i ne znam šta je motiv, a strategija je jako važan dokument za SBK. Nije problem odluke, nego personalni problem ljudi koji će raditi strategiju - kazao je novinarima premijer Tahir Lendo, prenosi Fena.

Ministar prosvjete, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojan Domić, koji je predlagao da u tim budu dodatno uvršteni uposlenici nekoliko županijskih ministarstava, tvrdi da prijedlog nije usvojen jer nije bilo spremnosti za dijalog.

- Imamo prošlu strategiju koju svi hvalimo, kao i prošli tim koji svi hvalimo, odnosno ljude koji po vokaciji trebaju tu biti jer rade u tim oblastima. A onda ih netko izbriše i stavi početnike i kaže to je to, oni će biti odlični. Ja ne mogu prihvatiti taj način komunikacije - rekao je Domić.

Na upit novinara o razlozima oprečnih stavova, a često i tenzija, na sjednicama Vlade, Domić je rekao da se ministri ni nakon godinu dana zajedničkog rada nisu naviknuli jedni na druge.

-Ima dio koji misli da samo moje rješenje može proći, no Vlada je kolektivno tijelo i diskusije i razmjena argumenata su poželjni, a odluke se trebaju donositi na zadovoljstvo svih - rekao je Domić.

Vlada danas nije podržala ni odluku o usvajanju strategije transporta SBŽ-a za razdoblje od 2020.-2030., a županijska ministarstva i uprave, kao i općine, zaduženi su da, do ponovnog razmatranja, dostave mišljenja i primjedbe.

Dnevnik.ba

Tagovi: