Article_Top_970x250

Vlada RS-a ne dozvoljava smještaj migranata u bivšim vojarnama u Banjoj Luci i Kalinoviku

balkanska ruta

Vlada RS-a ne dozvoljava smještaj migranata u bivšim vojarnama u Banjoj Luci i Kalinoviku

svibnja 08, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vlada Republike Srpske (RS) izrazila je danas zabrinutost zbog, kako je priopćeno, povećanog broja nezakonitog ulaska migranata u Bosnu i Hercegovinu i smatra da se ovoj problematici ne pristupa s potrebnom pažnjom koja može rezultirati ozbiljnim posljedicama po bh. građane.

Istovremeno, u entitetskoj vladi smatraju neprihvatljivim da institucije BiH predlažu korištenje objekata bivših vojarni "Zalužani“ u Banjoj Luci i "Neretva“ u Kalinoviku, a koje su postale vlasništvo Vlade RS-a i Općine Kalinovik, u bilo kakve namjene bez suglasnosti izvršne vlasti ovog bh. entiteta, prenosi Fena.

Od zastupnika Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz RS-a, Vlada RS-a traži da bez brisanja iz Informacije neperspektivne vojne imovine bivših vojarni "Zalužani“ Banja Luka i "Neretva“ Kalinovik, istu ne usvaja.

Na današnjoj sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada se upoznala s Informacijom o projektu NATO programa Nauka za mir i sigurnost i Odjeljenja za domovinsku sigurnost SAD-a pod nazivom "Unapređenje odgovora na prirodne ili druge nesreće u zemljama zapadnog Balkana – Napredna regionalna koordinacija u nesrećama-NICS“ – Daljnje sudjelovanje u projektu.

-Vlada RS je suglasna sa sudjelovanjem Uprave civilne zaštite u realizaciji ovog projekta. Predstavnici civilne zaštite RS-a su obvezni ponašati se u skladu s Kodeksom ponašanja državnih službenika RS i Ustavom RS - navodi se u priopćenju iz Vlade RS-a.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250