Article_Top_970x250

Vlada Posavske županije izdvaja 730.000 maraka za rekonstrukciju prometnica

potpisani ugovori

Vlada Posavske županije izdvaja 730.000 maraka za rekonstrukciju prometnica

lis 09, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Ugovori o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u tri općine Posavske županije (PŽ) za 2020. godinu, ukupne vrijednosti oko 730.000 maraka, potpisali su predstavnici Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša PŽ-a i odabranih ponuđača u otvorenom postupku javne nabave.

Nakon okončanja postupka javne nabave potpisan je ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u općinama Orašje i Domaljevac-Šamac vrijedan 400.140 maraka. Odabrani izvođač radova je poduzeću "Galax-niskogradnja" d.d. Brčko.

Drugi ugovor odnosi se na rekonstrukciju lokalnih cesta u općini Odžak, a posao je dodijeljen poduzeću "Balegem" d.o.o. Gradačac. Vrijednost radova je 329.720 maraka, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade Posavske županije.

Županijski ministar prometa, veza i zaštite okoliša Anes Osmanović istaknuo je kako potpisom ovih ugovora županijska vlada nastavlja praksu pomaganja općinama u rješavanju problematike vezane za javne ceste.

"Inicijativa za realizaciju planirana je Planom i programom izgradnje, održavanja i zaštite javnih cesta za 2020. godinu, a koje je izradilo Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša PŽ-a te dobilo suglasnost Vlade. Kompletna aktivnost vođena je u koordinaciji s općinama koje su u konačnici i dale svoje prijedloge s obzirom na to da se radi o ulaganjima u tuđa sredstva, a nakon realizacije investicija će biti prenesena na općine", kazao je Osmanović.

Također je potpisan i ugovor o izradi horizontalne signalizacije na regionalnim cestama u Posavskoj županiji s poduzećem "Ecoinvest" d.o.o. Tuzla u vrijednosti 16.646 maraka. Za tu namjenu primijenjen je postupak konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda, a sredstva su osigurana u Proračunu Posavske županije za 2020. godinu, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba