Article_Top_970x250

Vlada HNŽ-a pozvala predsjednika Nezavisnog sindikata SKB-a Mostar na sastanak

"još jedan manevar"

Vlada HNŽ-a pozvala predsjednika Nezavisnog sindikata SKB-a Mostar na sastanak

sij 28, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Iz Ureda predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u četvrtak je predsjedniku Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ivici Aniću predan pismeni poziv na sastanak koji bi se trebao održati u 10.30 sati u zgradi Vlade HNŽ-a.

-Dobili smo poziv na sastanak na kojem bi nas trebali dočekati premijer Nevenko Herceg, ministar zdravstva i predsjednik pregovaračkog tima Goran Opsenica, te ministar financija i dopredsjednik pregovaračkog tima Adnan Faladžić. U ovom pozivu možemo vidjeti da pozivaju samo mene, ali ja i kolega Vuković ući ćemo zajedno, jer ne možemo sada u ovako kratkom vremenskom roku prikupiti cijeli naš odvjetnički tim - kazao je Anić.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković ustvrdio je kako se tu radi o još jednom manevru županijske vlade.

-Ured premijera Vlade HNŽ-a stavio je svoje članove tima, a opet uvjetuje sindikate i miješa se u funkcioniranje i upravljanje njima, jer na sastanak poziva samo kolegu Anića bez njegovog pregovaračkog tima. Ovo je samo još jedan manevar Vlade i resornog ministra zdravstva, ponovni pokušaj razjedinjavanja sindikata, ali mi ćemo se pojaviti u 10.30 pa ćemo vidjeti hoće li nas primiti - kazao je Vuković.

Članovi dvaju sindikata nalaze se u štrajku malo manje od dva mjeseca te od Vlade HNŽ-a traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Štrajk se po riječima predstavnika sindikata neće prekinuti dok god se ne postigne sporazum o novom kolektivnom ugovoru, prenosi FENA.

Dnevnik.ba