Article_Top_970x250

Vlada HNŽ-a oštro osudila napad na građane Mostara

prosvjed zdravstvenih djelatnika

Vlada HNŽ-a oštro osudila napad na građane Mostara

sij 25, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) najoštrije osuđuje fizički napad na građane Mostara koji se dogodio tijekom današnjih prosvjeda sindikata zdravstvenih radnika te od mjerodavnih institucija traži žurno procesuiranje počinitelja.

"Šokirana današnjim ponašanjem pojedinaca među prosvjednicima, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije najoštrije osuđuje fizički napad na građane Mostara. Ujedno, od mjerodavnih institucija Vlada traži žurno postupanje odnosno evidentiranje i procesuiranje nasilnika koji su prosvjed iskoristili za ponašanje koje normalno društvo ne smije tolerirati", priopćili su iz Vlade HNŽ-a, prenosi Fena.

Podsjećaju na to kako su u HNŽ na snazi propisi koji definiraju lokacije na kojima se mogu organizirati javna okupljanja.

"No, unatoč tomu, današnji prosvjed na za to nepredviđenom mjestu obilježili su uvredljivi usklici i povici na nasilje i na uništavanje javne imovine što, nažalost, podsjeća na mučne scene i paljenja objekata iz 2014. godine. Ističemo kako u traženju svojih prava nitko ne smije ugroziti prava ni sigurnost drugih, poglavito nitko ne smije fizički nasrtati na nedužne građane. Rješavanje pitanja kolektivnog ugovora za zdravstvene djelatnike mora biti premješteno s ulice za pregovarački stol. Osuđujemo svaki oblik nasilja i očekujemo primjereno sankcioniranje počinitelja", navode iz Vlade HNŽ-a.

Dnevnik.ba